Vaihtareiden kanssa hengatessa kohtaa jatkuvasti erilaisia kulttuurieroja, jotka voi johtaa konflikteihin. Kielimuuri vaikuttaa myös usein sosiaalisiin suhteisiin ja mahdollisiin riitoihin.

Ehdittiin olla täällä kaksi viikkoa, kun päädyttiin keskelle ensimmäistä kunnon konfliktia. Ihmiset ei ymmärrä meidän ruokaongelmia (=nirsoutta) ja se johtaa usein kiukkuun. Riidaksi tilanne muuttui, kun hollantilaistyttö Loes ja itävaltalaispoika Lukas päätti pamauttaa meille, että pohjoismaalaiset on epäkultivoituneita eli tahtoo sanoa rahvasta.. Siitä sukeutui kahden päivän mykkäkoulu, joka päättyi syvälliseen keskusteluun siitä, että mihin tämä mielipide perustuu. Selitys oli, että meillä ei ole yhtä hienoja ravintoloita.. Ja kumpikaan ei ollut koskaan käynyt Suomessa ja Loes vain pari kertaa muissa Pohjoismaissa. Saatiin ne ehkä lopulta ymmärtämään, että ne ei voi kutsua ihmisiä epäkultivoituneiksi (mistä seurasi, että ne mietti onko uncivilised parempi sana!), koska se on äärimmäisen loukkaavaa. Tämä on nyt loppuunkäsitelty onneksi ja toivotaan, ettei enää tule uusia konflikteja.

Muita kulttuurieroja on esimerkiksi saunotaanko alasti vai uikkareissa, onko tuijottaminen ok vai ei, käsitelläänkö riidat heti vai annetaanko kaikille ensin aikaa rauhoittua, tanssitaanko erillään vai harrastetaanko dry humpingia tanssilattialla ja tietysti ruoat.